Paleo édeskrumpli főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg édeskrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek kacsazsír
- tiszta só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
- 1 tk csemege fűszerpaprika
- 1 dl Cocomas
- 4 db babérlevél
- 1 csapott ek Szafi paleo kenyérliszt
Elkészítés:
1. Kacsazsíron pirítsuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát.
2. Adjuk hozzá a karikákra vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevlet.
3. fedő alatt annyi vízzel főzzük al dentére, ami pont ellepi.
4. Egy tálban keverjük össze a tejszínt a liszttel, paprikával.
5. Vegyünk ki egy merőkanálnyit a krumpliból, turmixoljuk össze a tejszínes résszel.
6. Csurgassuk vissza és egyet forraljunk rajta.