Paleo marhahúsleves
Hozzávalók:
- 1 kg marha fehérpecsenye
- őrölt fekete bors
- szemes fekete bors
- tiszta só (99,6%-os)
- 6 szál répa
- 3 szál gyökér (petrezselyemmel együtt)
- 1 kisebb fej zeller (szárral együtt)
- 2 fej karalábé
Elkészítés:
1. A húst tisztítsuk meg, hideg vízben áztassuk ki (kb. egy óra hosszan és gyakran cseréljük a vizet).
2. A húst tegyük fel hideg vízben főni (legnagyobb lángon), közben pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyobb darabokra.
3. Ha felforrt a víz, addig habozzuk le, amíg hab képződik.
4. Tegyük át legkisebb lángra és dobáljuk bele a zöldségeket, ízesítsük.
5. Nagyon kicsit gyöngyözve főzzük addig, amíg a zöldségek vajpuhák, a hús nagyon puha nem lesz.