Ricottás máktorta erdei gyümölcs szósszal
Hozzávalók:
- 500 g ricotta
- 80 g tejföl (12%-os)
- 100 g natúr joghurt (0,1%-os)
- 3 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 10 dkg eritrit + 2 púpos ek
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- darálásnyi mák (Bosch kávédaráló)
- 300 g erdei gyümölcs
Elkészítés:
1. A gyümölcsből és két ek eritritből főzzünk hígabb lekvárt.
2. A torta hozzávalóit keverjük össze (Kitchen Aidben) és béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű tortaformát.
3. Kívülről vonjuk be két réteg alufóliával, öntsük bele a masszát és gázsütő legkisebb hőfokon gőzöljük ki.
4. Teljesen kihűlve vágjuk körbe, fordítsuk meg és öntsük le a szósszal. (Tejszínhabot kínálhatunk mellé.)