Paleo diós guba vanília sodóval
Hozzávalók:
- 375 g dióbél
- kókuszolaj
- 600 ml kókusztej
Kifli:
- 200 g Szafi paleo péksütemény liszt
- 3 g tiszta só (99,6%-os)
- 20 g almaecet
- 6 db tojásfehérje
- 100 g víz
Sodó:
- 600 ml kókusztej
- 1 rúd vanília
- 6 db tojássárgája
- 3 ek eritrit
Elkészítés:
1. A diót száraz teflon serpenyőben pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni és daráljuk durvára.
2. A kifli hozzávalóit gyúrjuk össze, pihentessük 15 percig.
3. Melegítsük elő a sütőt (180 fok), legkisebbtől eggyel nagyobb fokozaton gázsütőnél.
4. A tésztából gyúrjunk 8 egyforma méretű kb. 20 cm hosszú kiflit, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le nagyon vékonyan kókuszolajjal.
5. 40 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra.
6. Forraljuk fel a kókusztejet és öntsük a kiflikre, majd szórjuk meg a dióval.
7. A másik kókusztejet forraljuk fel a vanília rúddal, közben vízgőz felett melegítsük csípősre folyamatos kevergetés mellett a tojássárgáját az eritrittel.
8. Óvatosan csurgassuk a tejet a tojáshoz, majd főzzük sűrűbbre.
9. Vegyük kia vanília rudat és fogyasztás előtt turmixoljunk rajta egyet.