Neked sütöttem

Neked sütöttem

Paleo diós guba vanília sodóval (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2018. január 06. - nekedsutottem

Paleo diós guba vanília sodóval

 

Hozzávalók:

- 375 g dióbél

- kókuszolaj

- 600 ml kókusztej

Kifli:

- 200 g Szafi paleo péksütemény liszt

- 3 g tiszta só (99,6%-os)

- 20 g almaecet

- 6 db tojásfehérje

- 100 g víz

Sodó:

- 600 ml kókusztej

- 1 rúd vanília

- 6 db tojássárgája

- 3 ek eritrit

Elkészítés:

1. A diót száraz teflon serpenyőben pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni és daráljuk durvára.

2. A kifli hozzávalóit gyúrjuk össze, pihentessük 15 percig.

3. Melegítsük elő a sütőt (180 fok), legkisebbtől eggyel nagyobb fokozaton gázsütőnél.

4. A tésztából gyúrjunk 8 egyforma méretű kb. 20 cm hosszú kiflit, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le nagyon vékonyan kókuszolajjal.

5. 40 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra.

6. Forraljuk fel a kókusztejet és öntsük a kiflikre, majd szórjuk meg a dióval.

7. A másik kókusztejet forraljuk fel a vanília rúddal, közben vízgőz felett melegítsük csípősre folyamatos kevergetés mellett a tojássárgáját az eritrittel.

8. Óvatosan csurgassuk a tejet a tojáshoz, majd főzzük sűrűbbre.

9. Vegyük kia  vanília rudat és fogyasztás előtt turmixoljunk rajta egyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr8913554571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása