E80 torta
Hozzávalók:
- 150 g marcipán (kettes)
- 1 tk kakaópor (22-24%-os)
Piskóta:
- 3 db tojás
- 18 g Szafi Ch- liszt
- 1 csipet só
- 19 g eritrit
Csokikrém:
- 400 ml Cocomas
- 150 g étcsokoládé (70%-os, paleo)
Hab:
- 400 ml tejszín (35%-os, laktózmentes, állati)
- 1 púpos ek instant koffeinmentes porkávé
- 1 ek nyer virágméz
- 1 tk agar-agar
- 2 ek forró víz
Elkészítés:
1. A piskótához a tojásokat az eritrittel és a sóval verjük habbá, majd óvatosan forgassuk bele a lisztet.
2. Előmelegített sütőben (180 fok) 20 perc alatt süssünk két 20 cm átmérőjű kört sütőpapíros tepsiben (gázsütő, legksiebb láng).
3. A csokikrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük el benne a csokit homogénre. (Hidegen töltsük be!)
4. A marcipánt nyújtsuk ki 20 cm átmérőjű körré.
5. A kávét a forró vízben oldjuk el, keverjük hozzá a mézet és az agar-agart.
6. A jéghideg tejszínt verjük habbá, közben csurgassuk hozzá a lehűtött kávés részt.
7. Tortakarikába töltsük be a következő sorrendben:
- piskóta
- csokikrém fele
- marcipán
- csokikrém fele
- piskóta
- kávés tejszínhab
- kakaópor