Kacsacomb vörösborral és almával
Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- só
- bors
- 2 dl Márkvárt Kadarka 2015
- 1 dl víz
- 2 db Redron alma
- 1 ek nyers virágméz
- 2 szál rozmaring ág
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
1. A combokat sózzuk, borsozzuk, a hagymákat vágjuk vékony szeletekre.
2. Egy 15*25 cm-es tepsi aljába rétegezzük a hagymákat, jöhet rá a két comb, a szál rozmaring.
3. A bort forraljuk fel, öntsük hozzá a vizet és a mézet.
4. Az almákat vágjuk cikkekre és tegyük a combok mellé.
5. Öntsük fel a borral és fedjük le.
6. 180 fokon süssük 60 percet, majd vegyük le az alufóliát és süssük legmagasabb hőfokon aranybarnára.