Májkrémes zsömle hagymalekvárral
Hozzávalók:
Lekvár:
- 3 csipet só
- 1 nagy fej lilahagyma
- 2 ek virágméz
Zsömle:
- 100 g Szafi paleo péksütemény liszt
- 1 csipet só
- 10 g almaeet
- 1 db tojás
- 100 g víz
- 15 g kókuszolaj +
Májkrém:
- 25 dkg csirkemáj
- 1 ek kacsazsír + 1 tk
- só
- bors
- kakukkfű
- paprika
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
1. A zsömle hozzávalóit gyúrjuk összes és pihentessük 10 percig.
2. Melegítsük elő a sütőt közepes hőfokon (200 fok) és béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
3. Gyúrjunk 4 egyforma zsömlét a masszából és tegyük a tepsire, kenjük le kókuszolajjal.
4. 40 percig süssük és kihűlve fogyasszuk.
5. A lilahagymát pucoljuk, mossuk meg, vágjuk vékony cikkekre és a mézzel, sóval együtt alacsony lángon főzzük össze. Hidegen tálaljuk.
6. A vöröshagymát pucoljuk, mossuk meg, vágjuk vékony cikkekre, 1 ek kacsazsíron pirítsuk meg (fedő alatt), majd jöhet hozzá a mosott, darabolt csirkemáj (fedő alatt), főzzük puhára/krémesre, adjuk hozzá a sót és a fűszereket, tegyük Kitchen Aidbe és pürésítsük.
7. Adjunk hozzá még az 1 tk zsírt, pürésítsük tovább és tálalhatjuk.