Sajttorta
Hozzávalók:
Alj:
- 120 g Győri zabkeksz
- 35 g dió
- 100 g vaj (83%-os)
Gyümölcs:
- 120 g ribizli
Krém:
- 540 g Mascarpone (82%-os)
- 240 ml tejföl
- 3 db tojás
- 3 db tojássárga
- 8 dkg méz
- 1 db citrom héja
Elkészítés:
1. A kekszet a dióval daráljuk le és dolgozzuk össze a vajjal.
2. Egy 22 cm-es tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt, nyomkodjuk bele a kekszet és szórjuk rá a ribizlit.
3. Két alufóliával vonjuk be a forma alját.
4. Turmixoljuk össze a krém hozzávalóit, öntsük a ribizlire és tegyük tepsibe a formát, öntsük fel vízzel.
5. 90 percig gőzöljük 120 fokon.