Neked sütöttem

Neked sütöttem

Lasagne (tej- és cukormentes)

2017. szeptember 08. - nekedsutottem

Lasagne

 

Hozzávalók:

- 200 g lasagne tészta (durumtészta)

- 500 g reszelt növényi sajt (original)

Húsos ragu:

- kókuszolaj

- 1 fej vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- víz

- 1 db sárgarépa

- só

 - 1 db gyökér

- bio őrölt fekete bors

- 500 g sertéshús

- 500 g marhahús

- kakukkfű

- oregánó

- 2 db barna csiperke

- 2 db paradicsom

- 140 g sűrített paradicsom (paradicsom vagy paradicsom+ só)

Besamel:

- 100 g margarin

- 60 g fehér tönkölyliszt

- parajdi só

- bio őrölt feketebors

- őrölt szerencsendió

- 1 l kókusztej/zabtej/rizstej

Edény:

- margarin

Elkészítés:

1. Margarinozzunk ki egy 40* 25 cm-es tepsit, tegyünk rá egy réteg tésztát.

2. Pirítsuk meg kókuszolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és öntsük fel kevés vízzel.

3. Adjuk hozzá a kockákra vágott répát és gyökeret, pirítsuk 10 percig és kevés vízzel megint öntsük fel.

4. Tegyük bele a darált húsokat, megint pirítsuk 10 percig, sózzuk és borsozzuk.

5. Adjuk hozzá a kockákra vágott gombát és a kockákra vágott (héj nélküli, magtalan) paradicsomot. Addig pirítsuk, amíg minden meg nem puhul.

6. Tegyük bele a paradicsompürét és adjuk hozzá a fűszereket.

7. Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a margarint, szórjuk meg liszttel (világos rántás).

8. Forraljuk fel a tejet, öntsük a rántásra, főzzük lágy krémé, fűszerezzük.

9. Tegyünk a tésztára egy rész besamelt, egy rész ragut és egy rész sajtot. Zárjuk le tésztával.

10. Ezt ismételjük még kétszer. A záró (4.) tésztára öntsük a maradék besamelt és sajtot.

11. 180 fokon süssük 40-60 perig.

(Eredeti ötlet: Apróséf, Varga Gábor.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr1612812732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása