Csoki-kókusz keksz
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 50 g eritrit
- fél tk szódabikarbóna
- 17 dkg kókusz
- 5 + 5 dkg étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
- 36 g aszalt meggy (cukormentes)
- 14 g aszalt vörösáfonya
- 75 g kókuszliszt
- Szafi paleo péksütemény liszt
- 2 ek víz
- 90 g +1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
1. 5 dkg étcsokit vágjunk apró kockákra, az aszalványokat forgassuk Szafi lisztbe.
2. Mehet egybe a tojás, eritrit, szódabikarbóna, kókusz, kókuszliszt, kókuszolaj, aszalványok és víz.
3. Adjuk hozzá a kókuszolajat és gyúrjunk belőle 13 sárgabarack méretű golyót. Tegyük sütőpapíros tepsire és kicsit lapítsuk le.
4. Süssük a legkisebbtől féllel nagyobb hőfokon 25 percig, majd közepes hőfokon még 8 percig. (175 fok.)
5. Ha kihűlt, a másik 5 dkg csokit a kókuszolajjal olvasszuk fel és egy-egy tk csokit öntsük egy-egy kekszre.