Csokoládés málnatorta
Hozzávalók:
Alj:
- 10 dkg magozott datolya (cukormentes)
- 4 tk kakaópor (22-24%-os)
- 7 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg kókuszliszt
- víz
Krém:
- 0,5 kg málna
- 4 ek eritrit
- 0,5 tk fahéj
- 2,5 ek útifűmaghéj
Máz:
- 100 g étcsokoládé (cukormentes, 70%-os)
- 1 ek kókuszolaj
Elkészítés:
1. Annyi forró vízzel pürésítsük a datolyát, amennyitől pont sűrű lesz és adjuk hozzá a többi hozzávalót.
2. A málnát főzzük össze a fahéjjal és az eritrittel, ha elzártuk a gázt, jöhet bele az útifűmaghéj.
3. Egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt, nyomkodjuk el benne az alapot, jöhet rá a krém hidegen.
4. Vízgőz felett olvasszuk a csokit az olajjal és öntsük a tortára.