Paleo almafőzelék
Hozzávalók:
- 3 szem nagy alma
- 3 ek eritrit
- víz
- 6-8 szem szegfűszeg
- egész fahéj rúd
- őrölt fahéj
- 200 ml Cocomas
- 1 ek Szafi palacsinta liszt
- 1 citrom leve
Elkészítés:
1. Az almákat mossuk, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházaikat és vágjuk cikkekre.
2. Tegyük lábasba és facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk meg fahéjjal és eritrittel.
3 Adjuk hozzá a rúd fahéjat és a szegfűszegeket. öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi, de inkább kicsit kevesebb.
4. Főzzük al dentére, keverjük ki a lisztet a tejszínnel és öntsük hozzá, főzzük puhára.
(Nagy db almából három, két rúd fahéj, 1 púpos ek Szafi paleo palacsinta liszt, 2 ek eritrit, fél citrom leve, 1 dl Cocomas.)